İsrail'den 2022'de Suriye'de 30'uncu hava saldırısı

İsrail'den 2022'de Suriye'de 30'uncu hava saldırısı

İsrail'in Suriye'nin orta ve kıyı kesimlerine yönelik hava saldırısında 4 Esed rejimi askeri öldürüldü.

İsrail, Suriye'ye yönelik hava saldırılarına devam ediyor.

Son olarak İsrail uçaklarının Suriye'nin orta ve kıyı kesimlerine hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Esed rejimine bağlı SANA haber ajansının askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail'in cumartesi günü sabah saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda rejim güçlerinden 4 askeri personel öldü, 1'i yaralandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden (SOHR) yapılan açıklamada, İsrail'in Suriye'nin orta kesiminde İran destekli milisleri ve Esed rejimi güçlerini hedef aldığı belirtildi.

SOHR'a göre İsrail hava saldırılarında Hama'nın batı kırsalınadaki Masyaf bölgesindeki askeri alanların yanı sıra, Humus'taki birkaç bölge ve Rus güçlerinin bulunduğu Hmeymim Hava üssü'ne yakın Lazkiye eyaletindeki Cebele bölgesi vuruldu.

Gözlemevi, İsrail saldırılarında 1'i subay 4 rejim askerinin öldüğünü ve 1 askerin yaralandığını doğrularken vurulan bölgelerde maddi hasarın oluştuğunu da kaydetti.

SOHR ayrıca, hava saldırılarında İran destekli milislerin de öldürüldüğünü açıkladı.

Yerel kaynaklara göre İsrail 2022 yılı içerisinde Suriye'ye 30. hava saldırısını düzenlemiş oldu.

İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Esed rejimi ve İran destekli milislere yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Suriye'deki savaşta dengeleri değiştiren aktör olan Rusya ise İsrail'in bu saldırılarını görmezden geliyor. İsrail'in de buna karşılık olarak Kiev'e askeri boyutta destek vermekten kaçındığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum