İsrail'den Asya açılımı: Vietnam ile serbest ticaret anlaşması imzalandı

İsrail'den Asya açılımı: Vietnam ile serbest ticaret anlaşması imzalandı

İsrail ile Vietnam arasında ticaret hacmini artırmayı sağlayacak serbest ticaret anlaşması imzalandı.

İsrail ile Vietnam arasında serbest ticaret anlaşması imzalandı.

Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, 7 yıldır süren müzakerelerin ardından serbest ticaret anlaşmasının İsrail'de imzalandığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, yapılan anlaşma sonrasında ikili ticaret hacminin 2,2 milyar dolardan 3 milyar dolara yükselmesinin beklenildiği ifade edildi.

Açıklamada, anlaşmanın Vietnam ihracat ürünlerinin yalnızca İsrail'e değil, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve güney Avrupa pazarlarına sokulmasında kolaylık sağlayacağı kaydedildi.

İsrail Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada ise "anlaşmanın İsrail'den Vietnam pazarına ihracatlar için rekabet üstünlüğü ve ekonomik faaliyetleri kolaylaştıracağı" vurgulandı.

İsrail böylece Asya kıtasında ikinci bir ülkeyle daha serbest ticaret anlaşması imzalamış oldu. İsrail 2021'de Güney Kore ile serbest ticaret anlaşması imzalamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.