İsrail'den Batı Şeria'da baskın: Bir Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'den Batı Şeria'da baskın: Bir Filistinli hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin saldırılarında 1 Filistinli genç öldürülürken 6 kişi de yaralandı.

Dün (1 Haziran Çarşamba) akşam saatlerinde Cenin'in güneybatısındaki Ya'bed kasabasına baskın düzenleyen İsrail güçlerinin saldırılarında 1 Filistinli genç öldürülürken 6 kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre İsrail güçlerinin saldırılarında göğsünden ve baldırından gerçek mermilerle vurulan 24 yaşındaki Bilal Ivad Tevfik Kebha ağır yaralı olarak Cenin Hükümet Hastanesi'ne kaldırıldı ve kısa süre içinde hayatını kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre İsrail güçleri, 29 Mart 2022 tarihinde Tel Aviv civarındaki Beni Brak bölgesinde saldırı düzenleyen Ziya Hamarişe'nin ailesinin Ya'bed kasabasında bulunan evini kuşatmaya aldı. Üç kattan ibaret evin ikinci ve üçüncü katlarının yıkılmasına dair kararı icra etmek amacıyla dün akşam saatlerinde kalabalık bir askeri birlikle ve 30 adet askeri buldozerle Ya'bed kasabasına baskın düzenlendi ve ev kuşatıldı.

İsrail'in evi yıkmaya başlamasıyla birlikte bölge halkının tepki göstermesi üzerine İsrail güçleri gerçek mermilerle saldırdı.

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilerde İsrail güçlerinin saldırılarında 6 kişinin de yaralandığı ve bunlardan ikisinin, boyun ve karın bölgelerinden isabet aldığı dolayısıyla durumlarının ağır olduğu belirtildi.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.