İsrail'in Filistin'deki keyfi tutuklamaları devam ediyor

İsrail'in Filistin'deki keyfi tutuklamaları devam ediyor

İsrail mahkemeleri, 2020 yılının başından bu yana 557 Filistinli hakkında 'idari tutukluluk' kararı verdi.

Filistin Esirler Araştırma Merkezi, İsrail yönetimine bağlı askeri mahkemelerin, 2020 yılının başından bu yana 557 Filistinli vatandaş hakkında “idari tutukluluk” adı altında tutuklama kararı verdiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Esirler Araştırma Merkezi medya sözcüsü Riyad el-Eşkar, 2020 yılının başından bu yana İsrail hapishanelerinde tutuklu olan 366 Filistinli esirin idari tutukluluk süresinin 6’aya kadar uzatılıp yinelediğini belirtirken, çoğunun eski esir olan 191 Filistinlinin ise tutuklandığını açıkladı.

Riyad el-Eşkar, Birleşmiş Milletler de dâhil olmak üzere birçok uluslararası kurumlar tarafından Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik yapılan çağrılara ve koronavirüs salgın tehdidinin hızla yayılmasına rağmen İsrail’in, Filistinlileri esir etmeye devam ettiğini söyledi. 

Diğer yandan Riyad el-Eşkar, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli esir İbrahim Fadi ile Adâ Şehade’nin, İsrail’in ilgili makamlarının haklarında verdiği idari tutukluluk cezasını protesto amacıyla yaklaşık bir aydır açlık grevinde olduğunu belirtti.

İsrail hapishanelerinde hâlihazırda, çoğu eski esir olan 400 Filistinlinin idari tutuklu olduğunu belirten Riyad el-Eşkar, aralarında milletvekillerinin, bayanların ve çocukların da bulunduğuna dikkat çekti.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ile 6 ay alıkoyabiliyor.

Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.