İsrail'in Filistin'deki keyfi tutuklamaları sürüyor

İsrail'in Filistin'deki keyfi tutuklamaları sürüyor

İsrail güçleri, Batı Şeria'da onlarca Filistinli vatandaşın evine baskın düzenleyerek bazılarını tutukladı.

İsrail güçleri, dün gece Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde başlattığı tutuklama operasyonuna bu sabah da devam etti. İsrail güçleri, onlarca Filistinli vatandaşın evine baskın düzenleyerek bazılarını tutukladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aktardığı bilgilere göre, İsrail güçleri, bu sabah Batı Şeria’da yer alan Beytülahim kentinde aralarında eski bir esirin de olduğu 3 Filistinli genci evlerine baskın düzenledikten sonra farklı gerekçelerle tutukladı.

Ramallah’ta ise Hişam Adil Fukaha ile İbrahim Fukaha İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.

Nablus kentindeki yerel haber kaynakları, İsrail güçlerinin kentte Filistinlilere yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlediğini ve bu operasyonda 5 Filistinli genci evlerini bastıktan sonra tutukladığını belirtti.

Cenin kentinde evine baskın düzenleyen İsrail güçleri tarafından tutuklanan üniversite öğrencisi Ahmed Bacavi, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunun 2 esirin de kardeşi.

Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.