İsrail'in saldırılarına devam ettiği Gazze'de son durum ne?

İsrail'in saldırılarına devam ettiği Gazze'de son durum ne?

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı devam ediyor

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanına ikinci gününde de devam ediyor.

Son olarak bugün sabah saatlerinde İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarında bir Filistinli daha yaşamını yitirdi.

Böylece, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını kaybeden Filistinli sayısı biri çocuk olmak üzere 12'ye yükseldi. Saldırılarda yaralanan kişi sayısı ise 80'i aştı.

Öte yandan saldırılar nedeniyle yakıt sevkiyatının durduğu Gazze'deki tek elektrik santrali de faaliyetlerini durdurdu.

"Operasyon bir hafta sürecek"

İsrail Ordu Sözcüsü Ran Kochav, ateşkes sağlanması konusunda herhangi bir görüşme olduğu iddialarını yalanladı ve dün Gazze'de İran destekli Filistin İslami Cihad Hareketi'ne karşı başlatıldığı belirtilen "Şafak Vakti" operasyonlarının bir hafta süreceğini kaydetti.

İsrail yalnızca Gazze'ye odaklanmış değil. Saldırıların devam ettiği sırada İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da İslami Cihad'a üye olduğu iddia edilen 19 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail güçlerinin Ramallah'a yaptığı baskınlarda Filistinli gazeteci İbrahim Ebu Safiye'nin de gözaltına alındığı bildirildi.

Türkiye ve İran'dan kınama

Türk Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını şiddetle kınayarak olayların çatışma sarmalına dönüşmeden derhal sonlandırılması gereğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırını kınarken saldırıların yalnızca İsrail'in çöküşünü getireceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.