İsrailli general: Gazze tamamen işgal edilmeli

İsrailli general: Gazze tamamen işgal edilmeli

İsrailli eski general Israel Ziv Gazze'nin tamamen işgal edilmesi gerektiğini savundu.

İsrailli eski general Israel Ziv Gazze'nin tamamen işgal edilmesi gerektiğini savundu.

İran merkezli Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre, Gazze'deki İsrail güçlerinin eski komutanı Tuğgeneral Israel Ziv İsrail'in Gazze'deki durum ile ilgili bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

Ziv, Tel Aviv yönetiminin ya Hamas ile bir anlaşma yapması ya da bölgeyi tamamen işgal etmesi gerektiğini öne sürdü. Maariv gazetesine konuşan Ziv'e göre "İsrail'in Hamas liderlerine suikast ve yerel askeri operasyonları sadece geçici bir etki sağlıyor ve sorunu kökünden çözmüyor." Zira "Gazze'deki durum oldukça karmaşık." Ziv'in ifadelerine göre statükonun değişmesi için strateji geliştirmek hükümetin sorumluluğunda.

İsrail'in mevcut politikasının tek tek olaylara cevap vermek olduğunu söyleyen Ziv, sahadaki gelişmelerin kontrolden çıkmış durumda olduğunu ve hükümetin nihai kararını vermesi gerektiğini dile getirdi. Ziv "Ya Hamas'ın önerdiği anlaşmanın kabul edilerek bu anlaşma ile örgütün zapt edilmesi ya da Gazze Şeridi'nin işgal edilerek silahlardan temizlenmesi ve Hamas liderlerinin öldürülmesi gerektiğini" söyledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.