Netanyahu: Filistin'in bölünmüşlüğü İsrail'in yararına

Netanyahu: Filistin'in bölünmüşlüğü İsrail'in yararına

İsrail Başbakanı Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ni Filistin Devlet Başkanı Abbas’a vermeyeceğini belirterek, Gazze ve Batı Şeria'da Filistinli taraflar arasında yaşanan ayrışmaların İsrail'in yararına olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkede düzenlenecek seçimin öncesinde açıklamalarda bulundu. Açıklamaların merkezinde Filistin meselesi ve Gazze vardı.

Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ni Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a teslim etmeyeceğini söyledi. Netanyahu, El Fetih ve Hamas arasındaki iç anlaşmazlığa da değindi. İsrail Başbakanı, Filistinli taraflar arasında yaşanan anlaşmazlığın İsrail'in yararına olduğunu dile getirdi. Gazze Şeridi'ni elinde tutan Hamas ile Batı Şeria'yı kontrol eden El Fetih arasında uzun süreli bir çekişme bulunuyor.

9 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek seçimler öncesinde yerel basına konuşan başbakan şu ifadeleri kullandı: "Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da iki ayrı yapı var. Öyle sanıyorum ki bu uzun vadede öyle devam edecek. Bu durum da İsrail için kötü değil."

Netanyahu "iki devletli çözüm" önerilerine de karşı çıkarak “Eğer birileri bizi iki taraftan (güney batı ve doğudan) saracak bir Filistin devleti olacağını düşünüyorsa, bu da asla olmayacak." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.