İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda gözaltı sayısı 50'ye yükseldi

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda gözaltı sayısı 50'ye yükseldi

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin gözaltına alınanların sayısı 50'ye yükseldi.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin ölümüne 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren isim olduğu belirtilen Suriye uyruklu Ahlam Albashir gözaltına alınmıştı.

Albashir'in emniyetteki sorgusunda PKK tarafından eğitildiğini ve eylemi gerçekleştirmek üzere Afrin'den Türkiye'ye geçiş yaptığını beyan ettiği açıklanmıştı.

Gözaltı sayısı 50'ye yükseldi

Öte yandan Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda gözaltı sayısı 50'ye yükseldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'ndeki saldırının ardından gözaltına alınanların sayısının 50'ye yükseldiğini açıkladı.

Bozdağ, "Her türlü terörü, kim tarafında yapılırsa yapılsın, lanetliyoruz. Terör örgütleri insanlık düşmanlarıdır. Türkiye terörle mücadelesine dün olduğu gibi bugünde kararlılıkla devam ediyor. Saldırı ile ilgili gözaltı sayısı 50 kişiye ulaştı.Hiç bir terör örgütü, Türkiye'ye yönelik her türlü oyunda, saldırı da başarılı olamayacak." dedi.

Suriye uyruklu kadın şüphelinin Küçükçekmece'de kaldığı evde yapılan aramada ise 3 bin 800 dolar, 5 bin avro ve 10 bin lira ile ziynet eşyasının ele geçirildiği açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkanlığı, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşların üzerinden elde edilen bulguların Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarı'nda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde, saldırıda güçlü patlayıcılardan TNT'nin kullanıldığının tespit edildiğini bildirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.