Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 ölü 81 yaralı

Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 ölü 81 yaralı

İstanbul Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İstanbul Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Patlamanın meydana gelmesinin ardından çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibinin bölgeye yönlendirildiği belirtildi.

Polis ekiplerinin güvenlik çemberi oluşturduğu patlamanın meydana geldiği alanda çok sayıda kişinin yaralandığı ifade ediliyor.

Olay yerinden aktarılan ilk bilgilere göre meydana gelen patlamada en az 11 kişi yaralandı.

"Can kaybı ve yaralılarımız var"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı. 

Vali Yerlikaya: 4 ölü 38 yaralı

İstanbul Valisi Yerlikaya ikinci açıklamasında ölü ve yaralı sayısına dair bilgileri kamuoyu ile paylaştı:

"İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır"

Erdoğan: 6 ölü 53 yaralı

Endonezya ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Taksim'deki patlamayla ilgili kendisine yöneltilen soruya ise, "İlk gelişmelere göre burada bir terör kokusu var. İlk tespitler bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda." şeklinde yanıt verdi.

er.png

Yaralı sayısı daha sonra 81 olarak güncellendi.

Saldırının olduğu bölgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, "Tüm kamera kayıtları inceleniyor. Tanıklarla görüşülüyor. An itibariyle 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisinin durumu ağır." dedi.

Saat 22.45 sularında bir açıklama daha yapan Oktay, 81 yaralının 39'unun taburcu edildiğini bildirdi.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.