İsveç: PYD ile aramıza mesafe koyacağız

İsveç: PYD ile aramıza mesafe koyacağız

İsveç'te yeni hükümet NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin onayını alabilmek için YPG ile arasına mesafa koyacak.

İsveç Radyosu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, dış politikada birinci önceliklerinin NATO üyeliği olduğunu ve bunun için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Billstom "PKK ve bu organizasyonlar (PYD/YPG) arasında Türkiye ile ilişkilerimizi zedeleyecek kadar fazla yakınlık bulunuyor," ifadelerini kullandı.

IŞİD'le mücadele konusunda İsveç, ABD ve bazı NATO ülkeleri ile birlikte Suriye'nin kuzeydoğusunu kontrol eden PYD ve onun askeri kanadı YPG'yi desteklemişti. Türkiye ise PYD ve YPG'yi PKK'nın uzantısı olarak görüyor. PKK hem ABD'nin hem de Avrupa Birliği'nin terörist organizasyonlar listesinde bulunuyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası İsveç'in Finlandiya ile birlikte NATO üyeliği başvurusunu Ankara, Oslo'nun PYD/YPG ile ilişkilerini gerekçe göstererek veto etmişti.

Billstrom'um açıklamaları İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un NATO gündemiyel Ankara'ya yapacağı ziyaretten birkaç gün önce geldi. 

İki İskandinav ülkenin başvurusu 30 üyeli NATO'nun Macaristan ve Türkiye haricindeki 28 üyesi tarafından onaylandı. İsveç ve Finlandiya Macaristan'ın da itirazlarını geri çekmesinden umutlu olduklarını belirtiyor.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum