İsveç'te yakılan Kuran-ı Kerim Müslümanları sokağa döktü

İsveç'te yakılan Kuran-ı Kerim Müslümanları sokağa döktü

İsveç'te geçtiğimiz perşembe günü Kuran-ı Kerim'e yönelik yaşanan saldırının ardından ülkedeki Müslümanlar sokaklara döküldü.

İsveç'te 'Stram Kurs' (Sıkı Yön Partisi) lideri aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı Rasmus Paludan’ın geçtiğimiz perşembe günü Kuran-ı Kerim yakması ülkenin birçok kentinde Müslümanları sokağa döktü.

Aşırı sağcılar ve karşı protestocular arasında çıkan olaylarda araçlar ateşe verilirken, aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Çok sayıda gözaltı

Dün ülkenin güneyindeki Malmö kentinde Stram Kurs destekçilerinin düzenlediği miting sırasında ise  çok sayıda araç ateşe verilmişti. Çıkan olaylarla ilgili en az 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Perşembe gününden bu yana devam eden olaylarda şu ana kadar 16 polisin yaralandığı ve birden fazla polis aracının ateşe verildiği ifade ediliyor.

Öte yandan Irak ve İran Kuran-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kınadıklarını açıklayıp, İsveç'e nota verdi.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.