İsveç'te zorunlu askerliğe geri dönüş hamlesi

İsveç'te zorunlu askerliğe geri dönüş hamlesi

İsveç hükümetinin ülkede zorunlu askerlik hizmetini yeniden başlatmayı planladığı bildiriliyor

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson düzenlediği basın toplantısında, İsveç hükümetinin ülkede zorunlu askerlik hizmetini yeniden başlatmayı planladığını ve Sivil Beklenmedik Durumlar Dairesi'ne (MSB) önlemi bu hafta içinde hazırlama talimatı verileceğini açıkladı.

Sivil Savunma Bakanı Carl-Oskar Bohlin'e göre, zorunlu askerlik planının ayrıntıları henüz netleşmedi.

Ancak ilk adım, uygun becerilere sahip kişileri belediye kurtarma hizmetlerine, orada kamu hizmeti yapmaları için göndermek olacak.

Bohlin, “Tam olarak kaç kişinin görev kapsamında olabileceğini bilmiyoruz. Bugün belediye kurtarma hizmetinin yüksek alarm ve nihayetinde silahlı saldırı talepleri için hazırlanmadığını biliyoruz” dedi.

Zorunlu askerlik hizmeti İsveç'te ilk olarak 2008 yılında kaldırılmıştı. Bakan, MSB'nin sivil görevin etkinleştirilmesini hazırlamak için 1 Mart'a kadar süresi olacağını söyledi.

Kamu hizmeti, vatandaşların bir ülkenin savunma yetenekleri için çok önemli olan görevleri yerine getirmek üzere çağrıldığı zorunlu askerliğin sivil eşdeğeri.

Buna sağlık, çocuk bakımı, yangından korunma ve diğer temel hizmetlerdeki pozisyonların doldurulması da dahil.

Kaynak: TRT Haber

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.