Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsveç'in iade talebini reddetmesi çok olumsuz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsveç'in iade talebini reddetmesi çok olumsuz

Bakan Çavuşoğlu, "Biz İsveç ve Finlandiya'dan güzel sözler değil somut eylemler görmek istiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Yüksek Mahkemesi'nin Eski Today's Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in iade talebini reddetmesini konusunda "gelişmenin çok olumsuz olduğunu" vurguladı ve "Biz İsveç ve Finlandiya'dan güzel sözler değil somut eylemler görmek istiyoruz" dedi.

Çavuşoğlu. Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Özellikle yeni hükümetin gelmesi ile İsveç tarafından daha olumlu mesajlar gelmeye başladı. Sayın Başbakan'ın ziyareti de önemli oldu. Finlandiya'da da bazı açıklamalar ve yasal değişiklikler yapıldı. Bunlardan bazıları yılbaşından sonra devreye girecek. Söylenenler söylendi bundan sonra somut adım atılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İsveç'e yönelik iade talebinin reddedilmesini "çok olumsuz bir gelişme" diye tanımlayan Dışişleri Bakanı "Biz İsveç ve Finlandiya'dan güzel sözler değil somut eylemler görmek istiyoruz. Darbecilerin Türkiye'ye iade edilmesi gerekiyor. Önemli olan kimin ne karar verdiği değil bizim beklentilerimizin karşılanmasıdır. PKK mensubu kişiler de var istenilenler arasında. Bir kişiyi iade ettiler. Şimdi bir kişiyi iade ettik bu konuyu kapatalım diye beklentileri varsa bu gerçekçi bir beklenti değil. Listede ne varsa onu yerine getirmekle yükümlüler" diye konuştu.

Çavuşoğlu ayrıca, İsveç Dışişleri Bakanı'nın, Perşembe günü Ankara'ya geleceğini ve görüşeceklerini de ekledi.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.