İtalya koronavirüs önlemlerini gevşetiyor

İtalya koronavirüs önlemlerini gevşetiyor

Koronavirüs salgınının Avrupa'da en çok etkilediği İtalya, kademeli olarak 'normale dönüş' aşamasına geçiyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 2.5 ayda 28 bin 710 kişinin hayatını kaybettiği, 209 bin 328 kişiye virüs bulaştığı İtalya, yarın salgına yönelik aldığı sıkı tedbirleri kademeli olarak gevşetme konusunda ilk büyük adımını atıyor. Başbakanlık dün akşam yaptığı yazılı açıklamayla kamuoyunda tartışılan 2. aşamaya dair açıklık getirdi.

'Virüsle yaşanacak dönem' olarak tanımlanan ve 26 Nisan’daki başbakanlık kararnamesiyle resmiyete kavuşan 2. aşamada, ülkede 4.4 milyon çalışanın yarın işine dönmesi bekleniyor.

Sosyal mesafeye uymak kaydıyla aile yakınlarıyla görüşmeye izin

İtalya'da yarından itibaren dışarı çıkmada bazı haklar tanınacak. Buna göre, insanlar alışveriş ve eczane dışında, 1 metrelik sosyal mesafeyi korumak şartıyla aile yakınlarıyla görüşebilecek.

Park ve bahçeler açılıyor

2. aşamada izin belgesiyle sokağa çıkmaya devam edilecek. Bu süreçte halka evinden uzakta toplu olmamak koşuluyla spor yapma izni verilecek.

Park ve bahçeler de kalabalık olmayacak şekilde halkın kullanımına açılacak.

Ayrıca kamuya açık tüm kapalı alanlar ve toplu taşımada maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Toplu taşıma yarı kapasiteyle hizmet verecek

İtalya'da pek çok yerel yönetim, belediye otobüsleri ve metrolardaki oturma düzenini sosyal mesafeye göre düzenledi.

Roma’da metro hatlarında yoğunluk olmaması için toplu taşıma aracını kullanacak şoförlere aracın yarısının dolması halinde başka yolcu almaması önerildi.

Okullar kapalı kalmaya devam edecek

İlk ve orta dereceli eğitim kurumlarının bu dönem açılması planlanmazken, okullar eylül ayına kadar kapalı kalmaya devam edecek.

Daha önceki kararnamelerle 2 ay boyunca durdurulan işten çıkarmanın yasaklanması süresi de 3 ay daha uzatılarak 5 aya çıkartıldı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.