İtalya'da koronavirüse karşı Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi

İtalya'da koronavirüse karşı Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalyan'ın Carpi kentinde Al-i İmran suresi okunarak dua edildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya’da salgından kurtulmak için pek çok inançtan  din adamı bir araya geldi.

Carpi kentinde gerçekleşen etkinlikte bir araya gelen din adamları Martiri Meydanı’nda dua etti.

"Korkunç virüse karşı hep birlikte dua ediyoruz"

Carpi kentinde gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkanı Alberto Bellelli de katıldı.

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Alberto Bellelli, “Bugün salgının bizi zorladığı acı deneyimleri yaşıyoruz. Dini ve kültürel duyarlılığa sahip bir toplulukla dua ediyoruz. Haftalardır bu korkunç virüse karşı ellerinden geleni yapan tüm çalışanlar yalnız değilsiniz” diye konuştu.

Virüsün son bulması için Al-i İmran suresi

Virüsten hayatını kaybedenleri anmak ve salgının durmasını temenni etmek için Carpi kentindeki etkinlikte imam Murat Selmi Kuran-ı Kerim'den Al-i İmran suresini okuyarak, salgının son bulması için dua etti. İmam Selmi "Biz Müslümanlar bu sevgili toprakların ayrılmaz bir parçasıyız, bu hastalık için Allah'a dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.