İtalya'da koronavirüs nedeniyle gıda krizi kapıda

İtalya'da koronavirüs nedeniyle gıda krizi kapıda

Süpermarketlerden soygun haberleri gelirken, paraları ya da yiyecek gıdaları olmadığı için yardım isteyen İtalyanlar yaşadıkları çaresizliği çektikleri videolarla anlatmaya çalışıyor.

İtalya’da yeni koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle haftalardır tecrit hayatı yaşayan, 10 binden fazla kayıp veren ve ekonomik açıdan güç durumda kalan halk içinde bulundukları zor şartlara tahammül etmekte zorlanıyor.

Başbakan Giuseppe Conte’nin 9 Mart’ta ilan ettiği tam kapsamlı tecrit kararının ardından ülke karantina altında üçüncü haftayı da geride bıraktı.

Süpermarketlerden soygun haberleri gelirken, paraları ya da yiyecek gıdaları olmadığı için yardım isteyen İtalyanlar yaşadıkları çaresizliği çektikleri videolarla anlatmaya çalışıyor.

Sky News’un haberine göre, elinde ekmek tutan kızıyla birlikte paylaşım yapan İtalyan bir baba, Başbakan Conte’ye seslenerek şöyle konuştu:

"Zaten 15-20 gündür evdeyiz. Sınırımızın sonuna geldik. Kızım gibi diğer çocuklar da birkaç gün içinde yemek için ekmek parçası bulamayacak. Hiç şüpheniz olmasın, bundan pişman olacaksınız çünkü devrim yapacağız."

Apulia kentindeyse tek gelir kaynakları olan annesinin emekli maaşını bankalar kapalı olduğu için çekemeyen bir kişi, polisi arayarak duruma müdahale etmelerini talep etti.

İtalyan adam banka önüne gelen polis ekiplerine bağırırken, annesiyse memurlara gelip evde yiyecek bir şeylerinin kalmadığını görmelerini istedi.

Palermo şehrinde bazı grupların sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıların ardından gerçekleşen “marketten gıda çalma” eylemine polisten müdahale geldi.

Sky News’a konuşan Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando, suç çetelerinin insanların içinde bulunduğu zorlukları sömürdüğünü ve şiddeti teşvik ettiğini söyledi.

Başbakan Conte ülkenin içinde bulunduğu zor şartları atlamak için 25 milyar dolar (yaklaşık 180 milyar TL) değerinde yardım paketi onaylamıştı.

Ancak salgının başladığı Çin’in neredeyse üç katı can kaybının yaşandığı ve hayatın felce uğradığı İtalya, üyesi olduğu Avrupa Birliği’nden (AB) beklediği desteği bugüne dek alamadı.

Bunun üzerine koronavirüsle mücadelede yalnız bırakıldıklarını düşünen İtalyanların AB bayrağını yaktığı görüntüler sosyal medyada yayılmaya başladı.

Son verilere göre yaklaşık 98 bin kişinin enfekte olduğu İtalya’da 10 bin 779 kişi salgın hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.