İYİ Parti Libya tezkeresine ilişkin kararını açıkladı

İYİ Parti Libya tezkeresine ilişkin kararını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresine 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Genel Kurulu'nda bugün oylanacak olan Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresine hayır oyu vereceklerini açıkladı.

Kararı Genel Başkan Meral Akşener açıkladı. Akşener, Türkiye’nin Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Hafter güçleri arasında arababulucu olmasını doğru bulduklarını, ancak asker gönderilmesini milli güvenliğe tehdit olarak gördüklerini ve bu nedenle oy birliğiyle hayır deme kararı aldıklarını söyledi.

Akşener, tezkereyi “ucu açık” olarak nitelendirerek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da görüşmelerinde bunu kabul ettiğini söyledi.

Akşener, “Sayın Erdoğan’ın canı istediği gibi tavır ve davranış içine girebileceği yetkilerin kendisine verildiği bir tezkere olarak değerlendiriyorum. Allah milletimizi korusun” dedi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.