Kılıçdaroğlu'ndan hükümete Libya konusunda 'açık çağrı'

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete Libya konusunda 'açık çağrı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya'daki savaşın sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün ülkeye gönderilmesi çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin TBMM Genel Kurulu’nda tartışıldığı sıralarda Twitter hesabından hükümete bir çağrı yaptı.

Kılıçdaroğlu, Libya’da iç savaşın sona erdirilmesi amacıyla "Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün vakit geçirmeksizin bölgeye gönderilmesi sağlanmalıdır" ifadesini kullandı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin, BM'nin 2259 sayılı kararı uyarınca uluslararası meşruiyeti olan bir hükümet olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları yazdı:

"Bu nedenle iç savaşın sona erdirilmesi ve ülkede akan kanın durdurulması amacıyla Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün vakit geçirmeksizin bölgeye gönderilmesi sağlanmalıdır. Türkiye, bölgede istikrarın sağlanmasına önayak olmalı, tüm diplomatik çabasını bu yönde ortaya koymalıdır."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.