CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin dış politikasını Putin belirliyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin dış politikasını Putin belirliyor

CHP Parti Meclisi toplantısında konuşan parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“- Türkiye’de 17 yıldır bir tek parti yönetimi var. AK Parti ilk geldiğinde çok iddialıydı. Reformlar yapacağını söyledi. Halk destek verdi. Bu süre içerisinde de istedikleri kanunu çıkardılar.

- Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yok. Demokrasinin olmadığı bir yerde güven ve huzur da bekleyemiyoruz. Ekonomi tam bir felaket. ‘Mutfakta yangın var’ diyoruz. Sarayın mutfağı hariç, dövizle ihale alanların mutfağı hariç.

- 17 yıllık iktidarlık döneminizde milyonlarca işsiz yaratacaksınız ve ‘Biz başarılıyız’ diyeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, TBMM önünde işsiz olduğu için kendini yakan, TBMM çatısından kendini atmaya çalışan kişi bugüne kadar görülmemişti.

- 17 yılda cumhuriyet tarihinin en büyük dış borçlanmasını yaptılar. 17 yılda yurt dışındaki tefecilere 174 milyar 313 milyon dolar faiz ödendi. 17 yılın sonunda geldiğimiz nokta şudur: Yeni bir Duyun-i Umumiye İdaresi ile karşıyız. Borçlar Genel Müdürlüğü İdaresini kurmak zorunda kaldılar. Bunlar oluyorsa 17 yılın sonunda bu siyasal iktidarın millete hesap vermesi lazım.

- Ayakkabı kutusundan rüşvet çıkan insanlar nasıl olur da büyükelçi yapılır. Bu atamayı yapanlar acaba utanıyor mu? Bunlarda acaba vicdan var mı?

- Suriye ile görüşmeyeceğiz dediler ama Moskova’da Putin’i dinleyip masaya oturdular. Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı nerede o zaman? Neden koca koca laflar ettin. Putin’in talimatıyla masaya oturdun. Suriye’nin çözümü için Türkiye’de bir konferans düzenlensin dedik. Yapmadılar. Ama sonra Astana’ya gittiler. Neden siz bu konferansı Türkiye’de yapmıyorsunuz? neden egemen güçlerin arkasından gittiniz?

- Adana Mutabakatını hazırlayın dedik. İmzalamadılar. Putin’in talimatıyla daha sonra imzaladılar.

- Libya’da taraf olmayın dedik. Hayır biz bunu yapmayız dediler. Sonra ne oldu? Putin çağırdı, Hafter ile masaya oturdular. Soru şu: Türkiye’nin dış politikasını kim belirliyor? Açık ve net Putin belirliyor? Kim yönlendiriyor? Putin yönlendiriyor? Geldiğimiz nokta egemen güçlerin taşeronluğudur.

- Dış politikadan konuşurken boğazınızda 9 düğümün olması lazım. Karşınızda sade bir vatandaş yok, devlet var. Emevi Camii’ne gideceğiz dediler. Milyonlarca Suriyeli geldi. Kim gitti Suriye’ye? Putin gitti.

- Suriye’de iç savaşa tanık olmuş bir kişinin dediği şey aynen şu: Daha önce Suriye’den Türkiye’ye gelenlerin hepsi sade vatandaştı. Ama şimdi İdlip’den gelecek olanların tamamı eli kanlı insanlardır, terör örgütü üyeleridir"uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.