Kılıçdaroğlu Kudüs Mitingi'nde konuştu: Allah’ın izniyle Haçlı seferlerini boşa çıkaracağız

Kılıçdaroğlu Kudüs Mitingi'nde konuştu: Allah’ın izniyle Haçlı seferlerini boşa çıkaracağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı'da düzenlenen 'Büyük Kudüs Miting'inde konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı'da düzenlenen 'Büyük Kudüs Miting'inde konuştu. Kimlik üzerinden, yaşam tarzı üzerinden ülkeyi bölmeye çalıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Siyasi olarak farklı görünen iki hareketi bir araya getiren bir davadır Kudüs. Allah hak, hukuk ve adalet diyenlerle beraberdir" dedi.

Saadet Partisi'nin, ABD'nin İsrail ve Filistin'i yeniden şekillendireceği  'Yüzyılın Anlaşması'nı protesto etme için İstanbul Yenikapı'da düzenlediği 'Büyük Kudüs Mitingi'ne onlarca STK'nın yanı sıra birçok siyasi partinin temsilcisi de katılım sağladı.

Mitingde kürsüye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Filistin devleti Kudüs'ten Kudüs'te Müslümanlardan koparılmak isteniyor. Bu topraklar Haçlı zihniyetini yenmeyi başardı. Bundan sonra da Allah'ın izniyle Haçlı seferlerini boşa çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

- Kudüs bütün Müslümanlar için büyük öneme sahiptir. Çağımızın Haçlı zihniyeti ile Kudüs Müslümanların elinden alınmak isteniyor.

- Bugün bu mücadelenin yeni boyutunu görüyoruz. Haçlıların Kudüsü işgal etmesiyle bugün yapılan bu anlaşma da aynıdır. Filistin devleti Kudüs'ten Kudüs'te Müslümanlardan koparılmak isteniyor.

- Bu topraklar Haçlı zihniyetini yenmeyi başardı. Bundan sonra da Allah’ın izniyle Haçlı seferlerini boşa çıkaracağız.

- Bütün mazlumlar birleşmelidir. İsrail’e karşı ilk Kudüs mitingini düzenleyen Milli Görüş lideri Erbakan’ı saygı ve rahmetle anıyorum.

- Siyasi olarak farklı görünen iki hareketi bir araya getiren bir davadır Kudüs. Allah hak, hukuk ve adalet diyenlerle beraberdir.

- Kimlik üzerinden, yaşam tarzı üzerinden bizi bölmeye çalışıyorlar. Emperyalizme karşı bütün mazlumların birleşme vaktidir.

- Her firavunun bir Musa'sı vardır. Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa'yız.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.