CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Askerimizin kanının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz"

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Askerimizin kanının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz"

Kılıçdaroğlu gazetelerin Ankara temsilcileriyle buluştuğu kahvaltıda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yöneltilen sorular ve yanıtları özetle şöyle:

Erken seçim:

2020’de erken seçim olur mu bilemem ama Erdoğan ilk seçimde gidecek. Erken seçim Erdoğan’a bağlı, çünkü bir kişi karar veriyor Türkiye’de. Erdoğan “Erken seçime gidiyoruz” diyecek, Bahçeli de ona uyacak, erken seçim kararı alacaklar.

Asgari Ücret:

Asgari ücret, açlık sınırını belirleyen ücret haline geldi. Ekonomik krizin faturasını halkın ödeyeceği gün gibi ortada. Krizin kazananı Saray, çevresi, dövizle ihale ve garanti alanlar, paralarını Londra’ya götürenlerdir.

Kanal İstanbul:

Kanal İstanbul’un yapılacağına inanmıyorum, gündem değiştirme amaçlı. Hangi parayla yapacaklar? Katarlılar’a güveniyorlar. İktidarımızda kanalı yapanlara beş kuruş para ödemeyeceğiz. “Bizi ikna etsinler” demiş Erdoğan. Randevu vereceksiniz Sayın İmamoğlu’na, ekibiyle nasıl bir felaket projesi olduğunu anlatacak.

CHP'ye FETÖ suçlaması:

CHP’nin FETÖ ile adlandırılması bile bizim için zuldür. Hayatımızı mücadele ile geçirdik. Açsınlar baksınlar FETÖ’nün yayın organlarına CHP için ne iktidar için ne söylemişlerdi.

"Libya tezkeresini desteklemeyeceğiz"

Tezkereyi desteklemeyeceğiz. Askerimizin kanının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz. Daha önce silah gönderiyorlardı, yetmedi şimdi de “Asker göndereceğiz” diyorlar. Kendisini kefenle karşılayanlar vardı onlar sonra paralı asker oldular, onlar gitsin. Libya halkının bölünmesine katkı vermek doğru değildir. Erdoğan’ın İhvan aşkı yüzünden Türkiye’nin dış politikası felakete sürükleniyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum