Japonya Başbakanı savunma konulu Amerika ve Avrupa turuna başladı

Japonya Başbakanı savunma konulu Amerika ve Avrupa turuna başladı

Japonya Başbakanı Fumio Kişida, ABD Başbakanı Joe Biden ile bölgesel ve küresel alandaki güvenlik meselelerini ele alacak.

(Fotoğraf:Twitter/kishida230)

Japonya Başbakanı Fumio Kişida, güvenlik konuları ve küresel gelişmelerle ilgili meseleleri görüşmek üzere Avrupa ve Amerika turuna çıktı.

2023 yılında G7 liderliğini elinde bulunduracak olan Japonya, bir süredir savunma ve güvenlik önlemlerini artırıcı hamlelere girişmiş durumda.

Bu kapsamda Japonya Başbakanı Kişida, pazartesi günü itibarıyla G7'ye üye ülkeler Fransa, İtalya, İngiltere ve Kanada'ya ziyaret düzenleyecek.

Kişida'nın son durağı ABD

Öte yandan Kişida'nın turunun son durağı ABD olacak.

ABD'ye Başbakanlık sıfatıyla ilk ziyaretini gerçekleştirecek olan Kişida, cuma günü ABD Başkanı Joe Biden ile bölgesel ve küresel meseleleri masaya yatıracak.

Kişida Avrupa ve Amerika turuna çıkmadan önce pazar günü gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Biden ile yapacağı görüşmelerde tarafların, ABD-Japonya ittifakı ve "özgür ve açık Hint-Pasifik inşası" için ilişkileri yeniden teyit edeceklerini söyledi.

Japonya merkezli Yomiuri Shimbun gazetesine göre Kişida ve Biden, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması ve Tayvan konularını ele alan ortak bir bildiri yayımlayacak.

Biden ve Kişida ayrıca Rusya'nın Ukrayna işgalindeki gidişatı ve bu konudaki güvenlik meselelerini de ele alacak.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.