Johnson'ın Brexit karşıtlığı sürüyor: AB'ye teslim olacaklar

Johnson'ın Brexit karşıtlığı sürüyor: AB'ye teslim olacaklar

İngiltere eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İngiliz hükümetinin Brexit müzakerelerinde AB'ye teslim olmak üzere olduğunu öne sürdü.

İngiliz hükümetinin Brexit müzakerelerinde teslim olmanın eşiğine geldiğini söyleyen eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Başbakan Theresa May'i bir kez daha hedef aldı.

İngiltere Başbakanı Theresa May'den, Chequers planından vazgeçmesini isteyen Johnson, ülkesinin gümrük birliğinde kalma ihtimalini 'Avrupa Birliği'ne teslim olma' olarak niteledi.

Eski bakanın eleştirileri, kardeşi Ulaştırma Bakanı Jo Johnson'ın istifasının hemen ardından geldi. Brexit müzakerelerinin gidişatından dolayı 9 Kasım'da görevi bıraktığını duyuran Johnson yeni bir referandum yapılmasını savunmuştu.

Boris Johnson, Brexit süreci için "İngiltere'nin 1950'lerdeki Süveyş krizinden bu yana en büyük yenilgisi" diyen kardeşine katıldığını belirtti.

Telegraph gazetesindeki köşe yazısında hükümete yüklenen Johnson, İngiltere'nin mevcut durumdan çok daha kötü bir anlaşmaya imza atmanın eşiğinde olduğunu iddia etti. Johnson, May'in Brexit planları doğrultusunda ülkesinin 'köle devlet' durumuna düşmesinin söz konusu olduğunu yazdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.