Kabil hükümeti generali: Askerler aç, savaşamıyor

Kabil hükümeti generali: Askerler aç, savaşamıyor

Afganistan'ın Gazni ilinde artan Taliban saldırıları üzerine General Murad Ali Murad bir açıklama yaptı.

Afganistan'ın Gazni ilinde artan Taliban saldırıları üzerine General Murad Ali Murad bir açıklama yaptı.

Afganistan medyasından edinilen bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Gazni ilinde artan Taliban saldırıları sebebiyle eski İçişleri Bakan Yardımcısı Murad Ali Murad bir açıklama yaptı.

Murad, ülkenin birçok bölgesinde artan güvenli tehdidini dile getirirken, Gazni'de Taliban'la Kabil hükümeti güçleri arasında yaşanan çatışmalara ilişkin, "Askerle aç ve boş mideyle savaşıyorlar. Onlara yemek götürememenin utancını yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Gazni, Ferah, Daykundi, Baglan ve birçok vilayette geçen dönemlere göre daha şiddetli çatışmalar yaşandığını ifade eden Murad, bu durumdan şikayet etti.

"Yolsuzluklar sebebiyle askerler savaşamıyor"

Öte yandan Afganistan İçişleri Bakanı Veyis Ahmed Barmak ülkede yolsuzluğun çok büyük boyutlarda olduğuna dikkat çekti ve yapılan milyonlarca dolarlık yardıma rağmen hükümet güçlerinin gerekli ekipmanlardan yoksun olduğunu dile getirdi.

Eski İçişleri Bakan Yardımcısı General Murad Ali Murad, 22 Nisan tarihinde başkent Kabil'de düzenlenen saldırıların ardından ülke genelinde artan güvenlik tehdidi sebebiyle görevden alınmıştı.

Afganistan'ın güneyindeki Gazni ilinde birçok ilçe büyük oranda Taliban'ın kontrolünde. Taliban, Kabil hükümeti güçlerinin ikmal yollarını kestiği için Kabil hükümeti bu bölgelere yardım götüremiyor.

Gazni ilinde çatışmalar devam ederken, Taliban bu sabah yaptığı bir açıklamayla, Gazni il merkezi çevresindeki Diyak ve Cegatu ilçelerini ele geçirdiğini ilan etti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.