Kabil hükümetinin "Afganistan'da öldürülen Pakistanlı asker" iddiası propaganda çıktı

Kabil hükümetinin "Afganistan'da öldürülen Pakistanlı asker" iddiası propaganda çıktı

Kabil hükümetinin Gazni'de öldürüldüğünü iddia ettiği Pakistanlı askerin hayatta olduğu ortaya çıktı.

Kabil hükümetine bağlı olan ve hükümete yakınlığıyla bilinen kaynaklar, Taliban tarafından geçici bir süreliğine ele geçirilen Gazni ili kent merkezinde çok sayıda yabancı savaşçının ve Pakistan askerinin öldürüldüğü iddiasını ortaya atmıştı.

Kabil hükümetine yakın kaynaklar Taliban'ın saldırılarında sık sık İran, Pakistan, Rusya gibi ülkelerin harekete destek sağladığını iddia ediyor. Bu iddialar çoğu zaman Pakistan askerlerinin Taliban saflarında çatışmalara doğrudan katıldığını dile getirecek kadar yoğunlaşıyor.

Taliban'ın Gazni saldırısında sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta, Taliban safında öldürülen bir kişinin aslında Pakistan askeri olduğu iddia edilmişti.

Çavuş rütbeli Pakistan ordusu mensubu Kayani'ye ait olduğu öne sürülen cesedin fotoğrafı sosyal medyada yayılmıştı.

Pakistan ordusu mensubu Kayani bir video kaydı yayınlayarak konuyla ilgili sosyal medyada hakkında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Kayani'nin Afganistan'da olmadığını ve ölmediğini gösteren video kaydıyla, Kabil hükümetine yakın kaynaklar tarafından servis edilen "Gazni'de Pakistan askerleri öldürüldü" propagandasının da gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Kayani tarafından yayınlanan video:

Eşref Gani Pakistan'dan açıklama istemişti

Öte yandan Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban'ın kısa bir süre önce Gazni kent merkezine düzenlediği saldırılarda, "Pakistan askerlerinin Taliban saflarında savaştığı" iddiasıyla ilgili olarak, Pakistan hükümetinden konuyla ilgili açıklama beklediğini ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.