Kabil hükümetinin masaya çağırdığı Taliban'dan yeni çatışma videosu

Kabil hükümetinin masaya çağırdığı Taliban'dan yeni çatışma videosu

Taliban'a bağlı yayın organları ülkenin güneyindeki Kandahar ilinde hareketin askeri yapılanmasıyla ilgili yeni görüntüler yayınladı.

Taliban'a bağlı yayın organları ülkenin güneyindeki Kandahar ilinde hareketin askeri yapılanmasıyla ilgili yeni görüntüler yayınladı.

Hareketin ana yayın organı olan "Al-Emara" tarafından servis edilen yaklaşık 23 dakikalık yeni videoda, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar iline bağlı Hakriz ilçesinden görüntüler yer alıyor.

"Hakriz Cepheleri" ismini taşıyan videoda, yapılanmanın bölgede gerçekleştirdiği askeri operasyonlara yönelik görüntü ve bilgiler yer almakta.

İlçenin konumu:

Yayınlanan videoda Kandahar vilayetinin sembolik öneminden bahsedilirken, Taliban savaşçılarının bölgede düzenledikleri saldırılar sonrası ilçeyi nasıl tamamen kontrol altına aldıkları da anlatılmakta.

ekran-resmi-2018-02-28-14.25.47.jpg

Taliban'ın Hakriz ilçesindeki askeri güçlerini sergilediği videoda, Taliban savaşçıları ilçede kontrol altına aldıkları bölgelerde araba ve motosikletlerle konvoy halinde ilerliyorlar.

ekran-resmi-2018-03-01-09.46.41.jpg

Hakriz ilçesinde Kabil hükümeti güçlerine ait savunma noktalarından birisine gece düzenlenen saldırıya ait görüntüler de Taliban tarafından yayınlanan videoda yer alıyor.

ekran-resmi-2018-03-01-09.50.37.jpg

Taliban'a bağlı güçler tarafından düzenlenen saldırı sonrasında kontrol ele geçirilen askeri kontrol noktasına hareket tarafından kullanılan beyaz tevhid bayrağı asılıyor.

ekran-resmi-2018-03-01-09.55.06.jpg

ekran-resmi-2018-03-01-09.55.23.jpg

Saldırıda ele geçirilen silah, mühimmat ve askeri araçlar da Taliban tarafından servis edilen videoda yer alıyor.

ekran-resmi-2018-03-01-10.00.33.jpg

 

ekran-resmi-2018-03-01-10.01.14.jpg

"Bölge bizim kontrolümüzde, istediğimiz gibi hareket ediyoruz"

Videonun devamında Taliban'ın Hakriz ilçesindeki askeri yöneticisiyiyle yapılan bir röportaja yer veriliyor. "Mevlevi Hikmetullah Sahib" isimli askeri yönetici ilçedeki genel askeri durumla ilgili kendisine sorulan soruları yanıtlıyor.

Taliban'ın bölgede oldukça etkin olduğunu dile getiren Hikmetullah Sahib, geçtiğimiz dönemde Kabil hükümeti güçlerinin kontrolünde bulunan Hakriz ilçesinin koordine saldırılar sonrasında kendilerinin kontrolüne geçtiğini ifade ediyor.

ekran-resmi-2018-03-01-10.09.17.jpg

"Birçok bölge kuşatma altında"

Kandahar vilayetinde Kabil hükümeti güçlerine ait birçok askeri noktanın kendileri tarafından uygulanan kuşatmaya maruz kaldığını ifade eden Hikmetullah Sahib, Kabil hükümetine bağlı güçlerin karadan hiçbir şekilde destek güç sağlayamadığını kaydediyor.

"Taliban siyasi bir grup olarak tanınmalı"

Öte yandan ABD tarafından desteklenen Kabil hükümeti, Taliban'ın ülkede siyasi bir grup olarak tanınması gerektiğini açıkladı.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, siyasi süreç için Taliban'ın hükümet tarafından politik bir grup olarak tanınması, Taliban'ın da Afgan hükümetini tanıması gerektiğini söyledi. 

Taliban ise, Afganistan'daki işgalci güçlerin ülkeden tamamen çekilmesinden sonra Kabil hükümetiyle görüşebileceklerini belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.