Taliban'dan ABD üssüne füze saldırısı

Taliban'dan ABD üssüne füze saldırısı

Afganistan'ın doğusunda ABD güçleri tarafından kullanılan hava üssüne Taliban tarafından füze saldırısı düzenlendi.

Afganistan'ın doğusunda ABD güçleri tarafından kullanılan hava üssüne Taliban tarafından füze saldırısı düzenlendi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ili merkezi Celalabad kentinde bulunan ve ABD güçlerinin de konuşlu bulunduğu hava üssüne füze saldırısı gerçekleştirildi.

Füze saldırısının geçtiğimiz gün gece saatlerinde düzenlendiğini ifade eden yerel kaynakları, birden fazla füzenin hava üssünün içine düştüğünü ifade etti.

Sadece askeri amaçlar için kullanılan ve ABD güçlerinin konuşlu bulunduğu askeri üste uzun süre sirenlerin çaldığı ve maddi hasar oluştuğu belirtilirken, can kaybına yönelik bir açıklama yapılmadı.

Saldırıyı Taliban üstlendi

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada saldırının sorumluluğu üstlenildi. 

Taliban sözcüsü, füze saldırısında işgalci güçlerin hedef alındığı açıkladı.

Aynı üsse IŞİD de saldırı düzenliyor

Afganistan'ın doğusunda bulunan Nangarhar ilinde IŞİD'in de varlık gösterdiği biliniyor. Örgüt bu vilayette belli bölgeleri kontrol altında tutarken, ABD kontrolündeki hava üssüne yönelik belli aralıklarla füze saldırısı gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.