Taliban'dan Afganistan'da eş zamanlı saldırılar: En az 23 ölü

Taliban'dan Afganistan'da eş zamanlı saldırılar: En az 23 ölü

Afganistan'ın farklı bölgelerinde Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırılarda Kabil hükümeti güçlerinden en az 23 kişinin öldüğü bildirildi.

Afganistan'ın farklı bölgelerinde Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırılarda Kabil hükümeti güçlerinden en az 23 kişinin öldüğü bildirildi.


Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Taliban'a bağlı güçlerin Afganistan'ın batısı ve güneyinde gerçekleştirdiği saldırılarda Kabil hükümeti güçlerinden çok sayıda kişi öldü veya yaralandı.

Ferah ilinde kontrol noktasına saldırı: 18 ölü

Bugun sabah erken saatlerde Taliban savaşçıları tarafından ülkenin batısındaki Ferah vilayetinin Bala Bulak ilçesinde Kabil hükümeti güçlerine ait kontrol noktalarına düzenlenen saldırıda en az 18 polis öldü çok sayıda polis de yaralandı.

Ülkenin güneyinde çifte bombalı araç saldırısı

Bugün Afganistan'da Taliban tarafından Kabil hükümeti güçlerine yönelik düzenlenen bir diğer saldırıysa, ülkenin güneyinde Hilmend ilinde gerçekleştirildi. Bomba yüklü 2 aracın kullanıldığı çifte saldırılar, Nad Ali ve Leşkergah ilçelerinde güvenlik güçlerinin merkezlerini hedef aldı.


Hilmend iline bağlı Nad Ali ilçesinde Kabil hükümeti güçlerinin merkezine yönelik "Humvee" tipi zırhlı askeri araçla düzenlenen bomba yüklü araç saldırısında, güvenlik güçlerinden kaç kişinin öldüğü ve yaralandığı konusunda net bir açıklama yapılmadı. 


Aynı şekilde, Hilmend ili merkezi olan Leşkergah kentinde de bomba yüklü araç kullanılarak düzenlenen saldırıda ölü ve yaralı sayısı açıklanmış değil.

Taliban saldırıları üstlendi

Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, Ferah ve Hilmend vilayetlerinde düzenlenen saldırıları sorumluluğu üstlenilirken, Ferah ilinde kontrol noktalarına yönelik düzenlenen saldırılarda çok sayıda silah mühimmat ve askeri aracın ele geçirildiği belirtildi.

Erken başlayan 'bahar saldırıları'

Taliban, normal zamanlarda her bahar karların erimesi ve yolların kullanılabilir duruma gelmesiyle "bahar saldırıları" başlattığını açıklamaktaydı. Ancak Taliban'a bağlı silahlı güçler bu kış aylarında da saldırılarını yoğun bir şekilde sürdürdüler. 


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.