"Kaşıkçı cinayetinde rol üstlenenler veliaht prensin en yakınında"

"Kaşıkçı cinayetinde rol üstlenenler veliaht prensin en yakınında"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Kaşıkçı cinayetinde rol üstlenenler, Veliaht Prensin en yakınında olanlar' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetinde rol üstlenenlerin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın en yakınında olanlar olduğunu söyledi.

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatına Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansında konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin konuları ele aldı.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Suudi Arabistan Başkonsolosuğunda öldürülmesi bir kenara atılacak konu değildir aslında konu her yönüyle açık. Ses kayıtlarından şunu da öğrenmiş olduk. Gelenlerin içinde Veliaht Prensin en yakınında olanlar aktif rol üstlenicisi." dedi.

Suudi Başsavcı bilgi paylaşmadı

Erdoğan İstanbul'a gelerek incelemelerde bulunan Suudi Başsavcının kendileriyle hiçbir bilgiyi paylaşmadığını kaydetti: "Geldi, görüştüler ama ipe un serdi. En ufak bir bilgiyi, belgeyi İstanbul Başsavcıma vermedi ama İstanbul Başsavcım ona gerekli olan her türlü bilgiyi verdi." diye konuştu

Suudi tarafından olayın aydınlığa kavuşması için talepte bulunduklarını hatırlatan Erdoğan, bu noktada da adım atılmadığını söyledi: "Olayın işlendiği yer belli. Bize gönderilen yetkililere şunu sorduk. Bu 15 kişinin içinde fail var. Bu faili siz biliyorsunuz ve bu faili çıkarmakta da mahirsiniz. Verdikleri cevap, şu anda 18 kişiyi tutukladık daha sonra bunu 22'ye çıkardılar." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.