Rusya'dan ABD'ye Suudi Arabistan uyarısı: Taht hakkı Muhammed bin Selman'ın

Rusya'dan ABD'ye Suudi Arabistan uyarısı: Taht hakkı Muhammed bin Selman'ın

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Bogdanov, Suudi Arabistan'da taht sırasının Muhammed bin Selman'da olduğunu ve bunun Suudilerin iç meselesi olduğunu söyledi.

Rusya, ABD'nin, Suudi Arabistan'da tahta çıkma sırasına müdahale etme çabalarına karşı uyardı.

Moskova yönetimi, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın ölüm emrini vermekle suçlanan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı desteklemeye devam ediyor.

Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Moskova’da yaptığı konuşmada, Prens bin Selman'ın, 82 yaşındaki Kral Selman bin Abdülaziz'den sonra tahtı devralma hakkına sahip olduğunu söyledi.

"Suudi halkı ve liderlerinin bu tür sorulara kendileri karar vermeli" diyen Bogdanov, "Kral Selman bir karar aldı, ve ABD'den birilerinin hangi gerekçeyle buna müdahalede edebileceğini düşünemiyorum bile. Çünkü bu Suudluların iç meselesi" diye konuştu.

Putin ile bin Selman arasında sıcak ilişki

Kasım ayında Arjantin'de düzenlen G20 Zirvesi’nde, Suudi Prens ile Putin samimi bir görüntü sergilemişti. İki liderin yerlerine oturmadan önce coşkulu şekilde tokalaşması dikkat çekmiş ve sık sık birbirlerine güldükleri görülmüştü.

ABD Senatosu: Kaşıkçı cinayetine dahli bulunan herkesten hesap sorulmalı

Amerikalı senatörler gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetinden Suudi veliaht prens Muhammed bin Selman'ı sorumlu tutan önergeyi oy birliğiyle kabul etmişti.

Tasarıda, Senatonun Kaşıkçı cinayetinin Veliaht Prens Selman tarafından emredildiğine inandığı belirtilirken, Riyad yönetimine de "Kaşıkçı cinayetine dahli bulunan herkesten hesap sorması" çağrısında bulunuldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.