Kasım Süleymani için Bağdat'ta cenaze töreni düzenleniyor

Kasım Süleymani için Bağdat'ta cenaze töreni düzenleniyor

ABD güçlerince düzenlenen saldırıda ölen İranlı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi el Mühendis için, Bağdat'ta büyük bir cenaze töreni düzenlendi.

ABD tarafından düzenlenen saldırıda İranlı general Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile birlikte ölen Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi el Mühendis ve diğer Iraklılar için Bağdat'ta kılınacak cenaze namazının hazırlıkları başladı.

Törene katılanlar Süleymani ve el-Mühendis'in fotoğraflarını taşıdı. Yine Haşdi Şabi gruplarına ait çok sayıda bayrak da alanda dikkat çekti.

İran bayrağına sarılı tabut

Bu arada sosyal medyaya düşen görüntülerde Süleymani'ye ait olduğu iddia edilen İran bayrağına sarılı bir tabutun bir araçtan indirilerek Haşdi Şabi milislerinin omuzunda taşındığı görüldü.

Süleymani'nin cenazesinin Bağdat'ta yapılacak törenin ardından İran'a gönderileceği Pazar günü Tahran'da dini lider Ayettullah Hamaney'in de katılacağı törenin ardından memleketi olan Kirman'da defnedileceği öğrenildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.