Kassam Tugayları elindeki İsrailli esirin videosunu yayınladı

Kassam Tugayları elindeki İsrailli esirin videosunu yayınladı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, ellerinde bulunan İsrailli esire ait kısa bir video yayınladı.

İzzeddin el Kassam Tugayları tarafından yayınlanan videoda, 2014 yılında esir alınan İsrailli Avera Mengistu'nun konuşması yer alıyor.

İsrail'de gerçekleştirilen görev değişimi sonrası genelkurmay başkanlığı görevinden ayrılan Aviv Kochavi'ye mesaj amacıyla dün akşam yayınlanan videoda konuşan Mengistu, İsrail yetkililerine seslendi.

Mengistu, "ben ve arkadaşlarım ne kadar daha burada esir hale bırakılacağız?" ifadeleriyle İsrail makamlarına çağrıda bulundu.

Videoda aynı zamanda yeni Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye de mesaj vardı. Kassam Tugayları, Halevi'nin görevi devraldığı Kochavi'nin bıraktığı yükü sırtlamak zorunda kalacağına vurgu yapıldı.

Avera Mengistu kimdir?

Hamas tarafından esir alınan İsraillilerden siyahi Yahudi Avera Mengistu, 1986 Etiyopya doğumlu. Ailesi, 5 yaşındayken İsrail'e göç etti ve Aşkelon'da ikamet etti. Mengistu'nun Eylül 2014'te ferdi olarak Gazze Şeridi'ni çevreleyen çiti aşıp Kassam güçlerince esir alındığı tahmin ediliyor. Ailesi, İsrail hükümetini Avira Mengistu siyahi Yahudi olduğu için ırkçı nedenlerle ihmal edip, diğer esir askerler kadar onun iadesiyle ilgilenmemekle suçluyor.

İsrail, Mengistu'nun bir sivil olduğunu, zihinsel problemleri bulunduğunu ve Gazze Şeridi'ne bu problemlerin yol açtığı kontrolsüz durumu sebebiyle geçtiğini ifade ediyor. Kassam Tugayları ise onun bir İsrail askeri olduğunu dile getiriyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.