Araştırma: İsrail'de Yahudiler Arap vatandaşlara karşı üstünlük istiyor

Araştırma: İsrail'de Yahudiler Arap vatandaşlara karşı üstünlük istiyor

İsrail'de yaşayan Yahudilerin yaklaşık olarak yarısının Yahudi olmayan İsrail vatandaşlarından daha fazla hakka sahip olmaları gerektiğini düşündüğü öğrenildi.

İsrail Demokrasi Enstitüsü'nün yayımladığı yıllık ankete göre İsrail'de yaşayan Yahudilerin yaklaşık olarak yarısı Yahudi olmayan İsrail vatandaşlarından daha fazla hakka sahip olmaları gerektiğini düşünüyor.

İnternet ve telefon aramaları üzerinden yapılan ankete bin 92 Yahudi katıldı.

Ankete göre geçen yıla kıyasla yüzde 12'lik bir artışla, İsrail'deki Yahudilerin yüzde 49'u Yahudi olmayan İsrail vatandaşlarından kamusal alanda daha fazla hakka sahip olmaları gerektiğini savunuyor.

Yahudilerin yüzde 80'i "barış, güvenlik" yüzde 59'u ise "ekonomi, toplum" başlıklarını ilgilendiren konularda nihai kararın Yahudi çoğunluk tarafından alınmasını istiyor.

Öte yandan Yahudilerin yüzde 88'inin İsrail ordusuna güven duyduğu ifade ediliyor.

İsrail'in nüfusu

2022 yılı itibarıyla İsrail'in nüfusunun 9 milyon 459 bin olduğu açıklandı. Nüfusun yüzde 74,2'sini Yahudilerin, yüzde 20,9'unu ise Arapların oluşturduğu belirtiliyor. Arap olmayan Hristiyanlar ve nüfus kaydında herhangi bir din belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 4,8

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.