Kassam Tugayları'ndan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimine füzeli saldırı

Kassam Tugayları'ndan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimine füzeli saldırı

Batı Şeria'nin Cenin kentinde varlık gösteren Kassam Tugayları'nın, bölgedeki Yahudi yerleşimlerine roketli saldırı düzenlediği bildirildi.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları Batı Şeria'daki etkisini artırıyor.

Son dönemde Batı Şeria'da silahlı faaliyetlerini güçlendiren Kassam Tugayları bu kapsamda bölgede "Kassam-1" isimli roketi üretmeyi de başarmış durumda.

Kassam Tugayları'nın Gazze'de ilk kez 2001 yılında kullandığı "Kassam-1" roketleri bölgede İsrail işgaline karşı direnişin sembolü haline gelmişti. Kassam Tugayları zaman içerisinde daha etkili roketlere sahip olduğu için Kassam-1 roketlerinin kullanımı büyük ölçüde sona ermişti.

Son aylarda ise söz konusu roketler Batı Şeria'da kullanıma girdi.

Kassam Tugayları'nın Cenin'deki yapılanmalarından olan ve ismini grubun ilk askeri liderlerinden Yahya Ayyaş'tan alan"Ayyaş Ketibesi" Cenin çevresindeki Yahudi yerleşimlerine roket atışları gerçekleştiriyor. Roket atışlarında henüz ciddi bir hasar veya doğrudan isabet ise kaydedilmiş değil.

Grup son olarak bugün İsrail'in 1948'de işgal ettiği topraklarda inşa edilen Ram On Yahudi yerleşimine bir roket atışı gerçekleştirdi.

Bölgenin konumu:

Roket atışının görüntüleri sosyal medya üzerinden servis edildi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.