Katar Arap Birliği başkanlığını devralmayı reddetti

Katar Arap Birliği başkanlığını devralmayı reddetti

Katar, Filistin'in yerine Arap Birliği'nin başkanlığını üstlenmeyi reddetti.

Katar Devleti, Arap Birliği Konseyi'nin 154. olağan oturumunun başkanlığını terk eden Filistin Devleti'nin yerine geçerek Arap Devletleri Ligi'nin başkanlığını üstlenmeyi reddetti.

Geçtiğimiz günlerde Filistin, Arap Birliği Konseyi'nin bu yılkı başkanlığından çekildiğini ilan etmişti.

Filistin'in bu kararının ardından Arap Birliği Konseyi'nin iç tüzüğü kapsamında bu yıl yapılacak Arap Birliği Konseyi Toplantısı Başkanlığı, Katar devletine sunuldu.

Ancak Katar, Filistin'in yerine Arap Birliği Toplantısının bu yılki başkanlığını devralmayı reddetti.

Katar tarafından yapılan açıklamada, “Filistin Devleti'nin bu yılki terk ettiği oturumunda olmayacağımız için özür dileriz” ifadesini kullandı.

Açıklamada, “Daha önce resmi olarak belirlendiği gibi 2021 Mart'ında, 155. oturumunda gerçekleştirilecek toplantının başkanlığını Katar'ın yapacağını vurguluyoruz” cümleleri yer aldı.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in geçtiğimiz günlerde İsrail ile ilişkilerini normalleştirilmesi adına imzalaman anlaşmanın ardından Filistin, Arap Birliği Konseyi'nin bu sene gerçekleştirilecek oturum başkanlığından çekildiğini açıklamıştı.

Maliki, bu kararın Arap Barış Girişimi'ne aykırı olarak İsrail'le ilişkilerini normalleştiren BAE ve Bahreyn'i destekleyici bir tavır alan Lig Genel Sekreterliği'nin bu tutumundan sonra geldiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.