Katar: Çok sayıda İsrailli rehine serbest kalabilir

Katar: Çok sayıda İsrailli rehine serbest kalabilir

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Bin Abdurrahman, İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'la müzakerelerde ilerleme olduğunu belirtti.

Körfez ülkesi Katar, Amerika Birleşik Devletleri ile koordinasyon halinde, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısında esir alındığı 200'den fazla rehinenin serbest bırakılması için ara buluculuk görüşmelerine öncülük ediyor.

Katar Başbakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Âl Sani, rehine müzakerelerinde bazı ilerlemeler kaydedildiğini belirterek "yakında" rehinelerin serbest bırakılması konusunda adımlar umduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda Dışişleri Bakanı olan Muhammed Bin Abdurrahman, Gazze'de barışçıl bir çözüme ulaşabilmek için iletişim kanallarının açık tutulması gerektiğini belirtti. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la Doha'da yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Sani, Türkiye ve diğer bölgesel ortaklarla gerilimin azaltılması için iş birliğine devam ettiklerini açıkladı.

"Toplu cezalandırmaları reddettiklerini" belirten Sani, İsrail-Filistin çatışmasında uluslararası hukukun ihlaline karışan tüm tarafların hesap vermesi gerektiğine de vurgu yaptı.

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.