Katar: Hamas ile İsrail arasında esir takası konusunda ufak pürüzler kaldı

Katar: Hamas ile İsrail arasında esir takası konusunda ufak pürüzler kaldı

Hamas ile İsrail arasında esir takası anlaşması konusunda müzakereler devam ediyor.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Âl Sani, taraflar arasında esirlerin karşılıklı olarak serbest bırakılmasına yönelik anlaşmanın önünde sadece "küçük pürüzler" kaldığını söyledi.

Avrupa Birliği'nin dış politika şefi Josep Borrell ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Katarlı Bakan, "Müzakerelerde geriye kalan zorluklar, daha büyük zorluklarla karşılaştırıldığında çok küçük. Bunlar daha lojistik, daha pratik meselelere ilişkin" ifadelerini kullandı.

Âl Sani "İnsanları güvenli bir şekilde evlerine geri getirebilecek bir anlaşmaya varmaya yeterince yakın olduğumuz konusunda artık daha emin olduğumu düşünüyorum." dedi.

Washington Post dün yayınladığı bir haberde tarafların mutabakata vardığını ileri sürmüş, ancak iddialar taraflarca yalanlanmıştı.

Katarlı Bakan yaptığı açıklamada bu tür haberlerin sürece zarar verdiğini ve müzakere sürecinin inişli çıkışlı bir seyir izlediğini dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.