Katar, İsrail için çalıştığı ileri sürülen Hint subaylarını serbest bırakmıyor

Katar, İsrail için çalıştığı ileri sürülen Hint subaylarını serbest bırakmıyor

Katar'ın geçen aylarda gözaltına aldığı Hindistan eski donanma personelinin serbest bırakılması talebi Doha yönetimince reddediliyor.

Katar'ın, Hint yetkililerinin Hindistan donanmasının emekli subaylarını serbest bırakmasına dair taleplerini reddettiği öne sürüldü.

Doha yönetimi, 30 Ağustos'ta Hindistan donanmasının eski 8 personelini gözaltına almıştı.

Hint yetkilileri casusluk suçlamalarıyla gözaltına alındığı belirtilen donanma personelinin serbest bırakılması için harekete geçmişti.

Ancak Katar'ın İsrail için casusluk yaptığı ileri sürülen Hindistan donanmasının eski personellerini serbest bırakması yönündeki talepleri geri çevirdiği bildirildi.

Hindistan'ın Katar Büyükelçiliği yetkililerinin Doha yönetimi ile bu konuda görüşmelerde bulunduğu belirtiliyor.

Hindistan ulusal basınındaki haberlere göre eski donanma personelleri 'Dahra Küresel Teknolojiler ve Danışmanlık Hizmetleri' altında Katar donanmasında eğitim vermekteydi.

Hint basınında 8 donanma personeline yöneltilen suçlamalara dair herhangi bir bilgi bulunmuyorken Pakistan medyası, donanma personellerinin "İsrail adına casusluk yaptıklarının ortaya çıkması nedeniyle" Katarlı yetkililer tarafından gözaltına alındıklarını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.