"Katar Türkiye'ye 10 milyar dolar finansman sağlayacak"

"Katar Türkiye'ye 10 milyar dolar finansman sağlayacak"

Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolar finansman sağlayacağına ilişkin yapılan Doha-Ankara görüşmelerinde son aşamaya gelindiği ifade ediliyor.

Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolar finansman sağlaması üzerine yapılan görüşmelerde son aşamaya geçildiği bildiriliyor.

Reuters'a konuşan bir kaynağın ifadesine göre Türkiye ve Katar yetkilileri, finansmanın eurotahvil, swap veya farklı ödeme metotlarıyla sağlanabilmesi konusunda görüşmelerde bulunuyor.

Yine Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise, Katar'ın Türkiye'ye yeni finansman sağlaması üzerine yapılan görüşmelerde son aşamaya geçildiği, en az 8 milyar doların aktarılmasının düşünüldüğünü belirtti.

Yetkiliye göre söz konusu miktar 10 milyar dolara kadar çıkabilir.

Karşılıklı bir uzlaşının olduğun söyleyen üst düzey Türk yetkili, bu yılın sonuna kadar 2-3 milyar doların Türkiye'ye sağlanmasının beklenildiğini söyledi. Finansmanın geri kalan kısmının gelecek yıl aktarılacağı ifade ediliyor.

Diğer üst düzey bir Türk yetkili Reuters'a yaptığı konuşmada ise bu yıl sağlanması düşünülen 2-3 milyar dolar üzerine yapılan görüşmelerin eurotahvil işlemiyle gerçekleşmesine odaklanıldığını belirtti.

Öte yandan son olarak Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na 5 milyar dolar aktaracağı öne sürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.