"Katar yeni yılın başında Türkiye'ye 2 milyar dolar aktaracak"

"Katar yeni yılın başında Türkiye'ye 2 milyar dolar aktaracak"

Katar ile Türkiye arasında varılan 10 milyar dolarlık anlaşmanın 2 milyar dolarlık kısmının ocak ayının ilk günlerinde Ankara'ya ulaşacağı bildirildi.

Reuters'ın ismini vermek istemeyen iki Türk ekonomi yetkilisine dayandırdığı haberinde, döviz rezervini artırma amacıyla Katar'la yapılan anlaşma çerçevesinde Doha'nın yeni yıl başında Türkiye'den 2 milyar dolarlık tahvil alacağını söyledi.  

Katar ile Türkiye’nin 10 milyar dolara ulaşan kaynak aktarımı için anlaştıklarını anımsatan Türk kaynaklar, 2 milyar doların yılın ilk haftaları itibarıyla geleceğini söyledi.

İki ülke arasında 10 milyar dolarlık anlaşma

Türkiye'nin Katar ile 10 milyar dolarlık finansal destek görüşmelerinin son aşamasında olduğu ve bu kaynağın 3 milyar dolarlık kısmının yıl sonuna kadar transfer edilebileceği bildirilmişti.

Reuters'in iki Türk yetkili ve bir yabancı kaynağa dayandırdığı haberine göre, kaynak swap, eurobond ya da başka bir metotla aktarılabilecek.

Reuters’a bilgi veren bir ekonomi yetkilisi, “Katar’dan sağlanacak 10 milyar dolar için uzlaşmaya zaten varılmıştı. Geçen haftalarda açılan eurobonda katkıları oldu ama planladıkları kadar katılım olamadı çünkü diğer ülke ve kurumlardan yüksek bir katılım oldu. Şimdi yılın ilk haftası yeniden bir eurobond planlanıyor ve oradan 2 milyar dolar civarı giriş öngörülüyor. Devamının da yıl içinde (2023) gelmesi planlanıyor” diye konuştu. 

Diğer ekonomi yetkilisi ise “Yıl bitmeden 2-3 milyar doların gelmiş olmasını planlıyorduk. Yılın ilk haftaları itibarıyla da ilgili tutarın tamamı eurobond ihraçlarına iştirak ile gelmiş olacak” dedi.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.