Keşmir'de din değiştirmeye zorlanan Müslüman kadın: İntihar edeceğim

Keşmir'de din değiştirmeye zorlanan Müslüman kadın: İntihar edeceğim

Sih iken Müslüman olup ailesi tarafından işkenceyle İslam'dan dönmeye zorladığını açıklayan Zoya Bhat, böyle devam ederse kendi hayatına son vereceğini açıkladı.

Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir'in merkezi Srinagar'da 19 yaşındaki Sih genç kız Manmeet Kaur, ailesinin itirazına rağmen İslamiyeti seçmiş ve geçtiğimiz 21 Haziran'da kendisi de Müslüman olan Şehid Nazir Bhat ile evlenip ismini Zoya olarak değiştirmüşti.

Zoya (Manmeet) Kaur'un ailesinin Şehid Nazir Bhat'ın kızlarını zorla Müslüman yaptığına ve onu kaçırdığına dair şikayeti üzerine Şehid Nazir Bhat tutuklanmış, eşi Zoya zorla ailesine teslim edilmişti.

Eski ismiyle Manmeet Kaur, yeni ismiyle Zoya Bhat bu olayın arkasından Müslüman olmayı da Şehid Nazir Bhat ile evlenmeyi de kendi hür iradesiyle kabul ettiğini beyan ettiğini belirtti. Kaur 19 yaşında ve yetişkin olduğunu, kanunen kendi kararlarını verebilecek yaşta olduğunu ifade etmişti.

Zoya Bhat yaptığı yeni açıklamada teslim edildiği ailesinin ve Keşmirli Sih dini lider Jagmohan Singh Raina'nın kendisine işkence yaptığını, Sihliğe dönmeye zorladığını açıkladı. 

Jagmohan Singh Raina'nın kendisine cinsel taciz uyguladığından da şikayetçi oldu. Ailesinin ve Raina'nın kendisini Sih bir adamla evliliğe zorladığını, bu zorlamalar sürerse intihar edeceğini, ölümünden tüm sorumluluğun ailesinde ve Raina'da olduğunu dedi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.