Keşmir'de 2 Hint askeri öldü

Keşmir'de 2 Hint askeri öldü

Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir bölgesinde yaşanan çatışmada 2 Hint askerinin öldüğü bildirildi.

Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir bölgesinde yaşanan çatışmada 2 Hint askerinin öldüğü bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Pakistan kontrolündeki Azadi Keşmir ile Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir bölgelerinin kesiştiği kontrol hattı noktasında Keşmirli direnişçilerle Hint askerler arasında çatışma çıktı.

Hindistan ordu kaynaklarından yapılan açıklamada, Perşembe günü bölgede yaşanan çatışmada 2 askerin öldüğü doğrulandı. Açıklamada askerlerin Pakistan tarafından geçmeye çalışan direnişçilerle karşılaştığı ve çatışmanın başladığı ifade edildi.
 

 

kesmir-001.jpg

Öte yandan Hindistan ordu kaynakları Keşmir'in farklı bölgelerinde yaşanan bazı çatışmalarda 8 direnişçinin öldürüldüğünü ifade etti.

Pakistan ile Hindistan arasında krizin başlıca nedenlerinden olan Keşmir'de son dönemde yaşanan çatışmalarda artış yaşanıyor. Keşmir'in bağımsızlığını savunana direnişçiler 1989'dan bu yana bölgede Hindistan'a karşı savaşıyor.

Hindistan, Keşmirli direnişçileri "Pakistan destekli terörizm" olarak tanımlarken Pakistan tarafı bu suçlamaları reddediyor. Keşmirlilerin büyük bir çoğunluğu ise Hindistan'a karşı verilen silahlı mücadeleyi destekliyor ve bunun bir "özgürlük savaşı" olduğunu savunuyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.