"Keşmir'de durum her zamankinden daha zor, direniş çökmek üzere"

"Keşmir'de durum her zamankinden daha zor, direniş çökmek üzere"

Keşmir'de son dönemde Hindistan'ın hamleleri ve Pakistan'ın bölgeye yönelik yardımlara engel olması sebebiyle krizin derinleştiği belirtiliyor.

Hindistan işgali altındaki Keşmir, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Keşmir'de Hindistan işgaline karşı silahlı direniş gerçekleştiren yerel gruplar da zor bir süreçten geçiyor.

Hindistan'ın baskılarını artırmasının yanı sıra, Pakistan'ın da bölgeye yönelik yardımlara engel olduğu, ikmal hatlarını kestiği ve silahlı grupların faaliyetlerini güçlükle sürdürdüğü ifade ediliyor.

Pakistan son dönemde Hindistan ile ilişkilerini düzeltme arayışına girmiş, bu durum da Keşmir'deki mücadeleyi engelleyen faktörlerden biri olmuştu.

Yerel kaynaklar, Keşmir'in kritik bir dönemeçten geçtiğini, Hint işgaline karşı direnişin bu krizi atlatamaması halinde uzun yıllar boyunca bölgede etkisini yitireceğini belirtiyor.

Hindistan bölgede son olarak önde gelen üç İslam alimini de gözaltına almış durumda.

Bölgenin önde gelen din alimlerinden Mevlana Abdurreşid Davudi, Mevlana Müştak Ahmed Veri ve Abdulmecid Dar Almedni geçtiğimiz gün gözaltına alındı.

kesmir-alim.jpg

Mevlana Müştak, Mevlana Abdurreşid ve Abdulmecid Dar

Bölgedeki krizin ilerleyen süreçte daha da derinleşeceği ve Hindistan-Pakistan normalleşmesi hızlandıkça Keşmir'in de büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.