Keşmir: Bağımsızlık yanlısı lider Hint polisinin gözetimi aldında öldü

Keşmir: Bağımsızlık yanlısı lider Hint polisinin gözetimi aldında öldü

Hindistan'ın işgali altındaki Keşmir'de önde gelen bağımsızlık yanlısı siyasi isim, Hindistan polisinin gözetimi altında yaşamını yitirdi.

Cammu Keşmir bölgesinin Hindistan'dan bağımsızlığı için yıllardır faaliyetler yürüten Tahrik-i Hürriyet Partisi'nin önde gelen isimlerinden Altaf Ahmed Şah, 63 yaşında hayatını kaybetti.

Ahmed Şah "terör örgütlerini fonladığı" iddiasıyla 2017 yılında Hindistan yönetimince hapse mahkum edilmişti.

Eylül ayında Ahmed Şah'a böbrek kanseri teşhisi koyulmuştu. O süreçte Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Tihar Hapishanesi'nde tutulan Ahmed Şah'ın tedavi edilmesi için ailesi Hindistan hükümetine başvurularda bulunmuştu.

Birçok defa yapılan başvurular sonucunda Yeni Delhi'deki bir hastaneye sevk edilen Ahmed Şah'ın pazartesi günleri hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

Bağımsızlık yanlısı lider Ahmed Şah'ın da üyesi olduğu Tahrik-i Hürriyet Partisi Keşmir'in Pakistan ile birleşmesini talep ediyordu.

Hindistan işgali altındaki Keşmir'de 3 yıl içerisinde polis gözetimi altında yaşamını yitiren lider sayısı Ahmed Şah'ın ölümüyle 4'e yükselmiş oldu.

Hindistan, bölgenin bağımsızlığını ve Pakistan'la birleşmesini isteyen yüzlerce Keşmirliyi gözaltına almıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.