Keşmir'de Hizbul Mücahidin komutanı öldürüldü

Keşmir'de Hizbul Mücahidin komutanı öldürüldü

Keşmir'de bir Hizbul Mücahidin komutanı Hint güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.

Bölgeden yetkililerin ifadesine göre, Hindistan’a bağlı askeri güçler Keşmir’deki silahlı gruplardan önemli bir lideri öldürdü.

Hizbul Mücahidin liderlerinden 26 yaşındaki Mennan Vani, Hindistan idaresindeki Keşmir’in Kupwara isimli bir yerleşim bölgesinde girdiği çatışmada öldürüldü. Bölgeyi kuşatan Hint güçleriyle 10 saat çatışmanın ardından Vani’nin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Polis yetkilileri Vani ve beraberindekilerin ilk kuşatmayı kırmayı başardığını ancak daha sonra tekrar kuşatmaya alınarak öldürüldüklerini belirtti.

Vani, yakın bir tarihte Aligarh Üniversitesi’ndeki yüksek lisans öğrenimini bırakarak gruba katılmış, bu doğrultuda ismi duyularak, halk tarafından tanınan bir isim halini almıştı.

Vani’nin ölümü sonrası bölgede Cuma günü protesto çağrısı yapıldı.

Pakistan ile Hindistan arasındaki krizin tırmanmasının bölgede çatışmalara hız kazandırdığı ifade ediliyor.

1989 yılından bu yana Hizbul Mücahidin ve diğer silahlı gruplar, Hindistan’ın bölgedeki varlığına karşı çıkarak saldırılar düzenliyor. Bu yıl, resmi rakamlara göre, çatışmalarda 180 Keşmirli silahlı, 60 sivil ve 74 Hint güvenlik gücü öldürüldü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.