Pakistan-Hindistan krizi sonrası Keşmir'de çatışmalar tekrar alevlendi

Pakistan-Hindistan krizi sonrası Keşmir'de çatışmalar tekrar alevlendi

Pakistan ve Hindistan arasındaki görüşmelerin iptal edilmesi sonrası Keşmir'de çatışmalar tekrar alevlendi.

Hindistan ordusunun Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, iki ülke arasındaki tartışmalı bölgede yükselen tansiyon nedeniyle üst düzey görüşmelerin iptal edilmesinin ardından Keşmir'de çatışmalar tekrar alevlendi.

Albay Rajesh Kalia'ya göre, 23 Eylül'de Hindistan ve Pakistan kontrolündeki Keşmir'i ikiye ayıran yarı resmi sınırı geçmeye çalışan Keşmirli savaşçılara yönelik saldırıda 2 savaşçı öldürüldü. Pazartesi günü yaşanan çatışmalarda da Hint ordusu, üç savaşçının ve bir Hint askerinin öldüğünü ifade etti.

Kuzey Tangdhar bölgesinde yaşanan çatışmalarda verilen kayıplar bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Görüşmeler iptal edilmişti

Geçtiğimiz hafta Hindistan, Pakistan ile gerçekleştirilecek üst düzey görüşmeyi iptal etmişti. Bunun sebebi olarak "Hindistan güvenlik güçlerinin Pakistan merkezli oluşumlar tarafından yapılan saldırılarda öldürülmesi" gösterilmişti. Hindistan ile Pakistan arasında bu tarz görüşmeler oldukça nadir yaşanıyor. İki ülkenin dışişleri bakanları arasında gerçekleştirilmesi planlanan söz konusu görüşme de 3 yılın ardından bir ilk niteliğindeydi.

Geçtiğimiz hafta Keşmir'deki savaşçılar tarafından kaçırılan 3 Hint polisi öldürülmüştü. Aynı zamanda ihtilaflı bölgede bir sınır muhafaza da düzenlenen saldırıda öldürülmüştü.

Keşmir posta pulları

Hindistan aynı zamanda Pakistan'ın Keşmir meselesini ön plana çıkaran posta pulları basmasına da tepki gösteriyor. Aralarında Keşmir savaşçılarının liderlerinden, 2016 yılında öldürülen Burhan Vani'nin fotoğrafının da olduğu pullar Pakistan yönetimi tarafından basılmış, Hindistan buna tepki göstermişti.

Hindistan ile Pakistan arasında 70 yıldan uzun süredir devam eden Keşmir sorunu on binlerce insanın hayatına mal oldu. Ancak bölgenin tartışmalı statüsünde halen bir değişme yaşanmış değil. Bölgede yaşanan gerginlik zaman zaman şiddetini artırarak devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum