Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde memleketlerine göndereceğiz

Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde memleketlerine göndereceğiz

İktidarın Suriye ile olan normalleşme arayışlarına dair konuşan Kılıçdaroğlu, ''umarım başarılı olurlar'' dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte yaşanan başörtüsü krizleri konusunda özeleştiri yaparak etnik kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapmayın uyarısında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin üye katılım toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Herkesin yaşam tarzına saygı duyacaksanız. Bu konuda bizim karnemiz kırık. Bir dönem başörtüsünü bir numaralı sorun haline getirdik, sana ne kardeşim. O kadının evinde huzur var mı ona bak, çoluğu çocuğunun işi var mı ona bak. Siyasetin konusu bu olmalı'' açıklamasında bulundu.

Gündeminde iktidarın Suriye ile olan normalleşme arayışlarına da yer veren Kılıçdaroğlu, ''umarım başarılı olurlar'' dedi ve şöyle devam etti:

"Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi memleketlerine göndereceğiz. Nasıl göndereceğiz, akılla mantıkla. Önce gideceğiz Suriye yönetimiyle konuşacağız. Onlar da görüşecek inşallah başarılı olurlar. Önemli olan Türkiye."

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.