Kılıçdaroğlu ve Yoldaki İşaretler

Kılıçdaroğlu ve Yoldaki İşaretler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova'da katıldığı bir etkinlikte Seyyid Kutub'un ünlü kitabı Yoldaki İşaretler'i incelerken görüntülendi.

Kılıçdaroğlu, dün Yalova'da bir etkinliğe katıldı.

CHP liderinin katıldığı etkinlikte çekilen bir fotoğrafta, Kılıçdaroğlu'nun Seyyid Kutub'a ait "Yoldaki İşaretler" isimli kitabı incelediği anlar yer aldı.

Fotoğrafta Kılıçdaroğlu'un, Kutub'un 60'lı yılların ortasında kaleme aldığı kitabın ilk sayfalarına göz gezdirdiği görülebiliyor.

Kılıçdaroğlu'nun kitapla fotoğrafının servis edilmesinin plansız ve spontane bir süreç mi olduğu yoksa bu fotoğrafın kasıtlı olarak mı servis edildiği bilinmiyor.

Sosyal medyada Kılıçdaroğlu'nun bu görüntüsünün oy kaygısı ve yaklaşan seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olacağı söylentileri doğrultusunda popülarite kazanma amacıyla servis edildiği iddia edildi.

Ancak Kutub'un kendisinin de mevcut rejimlere katılma, parti kurma ve oy verme konularına karşı çıkan bir ideolojiye sahip olduğu biliniyor.

Kılıçdaroğlu'nun poz verdiği "Yoldaki İşaretler" kitabı ise, Kutub'un en dikkat çekici eserlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Dönemin Mısır lideri Cemal Abdunnasır'a yönelik İslami muhalefetin başını çeken isimlerden Kutub, bu kitabında laik ve Arap milliyetçisi olan Mısır rejimini de eleştirmişti. Kutub'un son defa hapsedildiği ve 1966 yılında yargılanarak idam edildiği süreçte, hakkındaki suçlamaların çoğunun kaynağı da bu kitaptaki görüşleriydi.

Kutub'un o dönem Müslüman Kardeşler içerisinde olmakla beraber, bu grubun genel düşüncesinin ötesinde bir cihat yanlısı fikre sahip olduğu biliniyor. Mısır'da Kutub'un fikirlerinden etkilenen ve bu fikirleri sahiplenen nesil, 1960'lı yıllardan başlayarak cihat yanlısı hareketin temel omurgalarından birini teşkil edecekti.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum