Kim Jong-un nükleer silahları yok etme sözünü yineledi

Kim Jong-un nükleer silahları yok etme sözünü yineledi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, nükleer silahlardan arındırılmış bir Kore Yarımadası ve gelecekteki tüm uzun menzilli füze denemelerini durdurma konusundaki kararlılığını yineledi.

Yonhap ajansının Kuzey Kore'nin Kore Merkez Haber Ajansına (KCNA) dayandırdığı habere göre, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ay içinde yapacağı zirvenin detaylarını görüşmek üzere Pyongyang'da bulunan Güney Kore heyeti kabul eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kore Yarımadası'nı nükleer silahlardan ve tehditlerden arındırma sözünü tekrarladı.

Kim'in, iki Kore arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve yarımadada kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasıyla ilgili konularda heyetle "samimi bir şekilde" görüştüğü belirtildi.

Habere göre, Kim görüşmede Kore Yarımadası'ndan gelen savaş korkusunu ve silahlı çatışma tehlikesini tamamen ortadan kaldırmak, yarımadayı nükleer silah ve tehditten arınmış bir "barış beşiğine" dönüştürmek yönündeki kararlı duruşunu ve isteğini dile getirerek Kuzey ve Güney'in, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırma çabalarını daha da ileri götürmesi gerektiğini söyledi.

Kuzey Kore lideri ile görüşen Güney Kore heyetine başkanlık eden, Moon'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-yong, basına yaptığı açıklamada, Kim Jong-un'un, nükleer silahların yok edilmesi konusundaki sözünü pek çok kez yinelediğini ve uluslararası toplumun kararlılığından şüphe duymasından ötürü hayal kırıklığını dile getirdiğini aktardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.